Wat is een blessure

Wat is een blessure? Het is een vorm van lichamelijk letsel gekenmerkt door schade en/of irritatie van weefsel. Omdat de natuur een enorm vermogen heeft deze schade zelf te herstellen, is de vraag waarom een blessure ontstaat eigenlijk relevanter.

Die vraag is bij een trauma snel beantwoord, maar als de blessure geleidelijk ontstaat is dat veel moeilijker maar tegelijk ook belangrijker. Immers als het blessureherstel bevorderd moet worden is begrip van het ontstaansmechanisme onontbeerlijk. Om het ontstaansmechanisme te ontrafelen is een goed begrip van de normale biomechanica noodzakelijk zodat tijdens het onderzoek mogelijk kan worden vastgesteld waar en in welke mate de biomechanica van de patiënt afwijkt van de norm.

De zorgprofessionals bij ManualFysion zullen daarom ook een vrij uitgebreid onderzoek doen wat zich meestal niet beperkt tot de locatie van de blessure zelf maar zich verbreedt tot de mogelijk betrokken regio, steeds met het doel te begrijpen waarom de blessure ontstaat.