Fysiotherapeut

Body / Mind / Spirit

Mijn naam is Léon Heuwekemeijer en ik ben geboren op 21 mei 1990. Van jongs af aan hou ik van sporten, zowel het actief beoefenen als het passief aanschouwen. Mijn aandacht gaat vooral uit naar de sporten voetbal, golf, American Football, honkbal, basketbal, fitness en hardlopen. Naast het competitieve element en de passie die binnen een sportwedstrijd zo mooi tot uiting komt vind ik vooral de mentaliteit van een (top)sporter inspirerend (zoals zelfdiscipline, hard werken, willen winnen). Mijn andere interesse, die voortvloeide uit het sporten, is het menselijk lichaam, zowel het brein als het lichaam zelf.

Mijn interesses zijn goed terug te zien in mijn studiekeuzes tot nu toe. In januari 2012 ben ik afgestudeerd in de HBO-opleiding Sportmarketing & Management aan de HES te Amsterdam. In het kader van deze opleiding heb ik een half jaar in de VS gewoond, omdat ik mijn scriptie schreef voor de Dayton Dutch Lions FC. Daarna ben ik de studie Fysiotherapie gaan volgen aan de HvA te Amsterdam waar ik, versneld, in februari 2016 voor ben geslaagd. Hier volgde ik o.a. het verdiepingsprogramma fysiotherapie in de sport en het studium excellentieprogramma. Ik wil mij nu graag gaan specialiseren binnen de (sport)fysiotherapie.

Na een stageperiode van 22 weken in 2015, waar ik ook deel mocht uitmaken van de begeleiding van de Amsterdam Pirates 1 (honkbal), ben ik teruggekeerd naar de praktijk waar ik met veel plezier werkte en ervaring heb opgedaan. Tijdens deze stage heb ik o.a. gewerkt met de PhysioPlux. Dit instrument meet de scapula spieren op kwaliteit- en kwantiteit van bewegen. Hierin had ik mij zo ontwikkeld dat ik de kans kreeg om op het VSG congres 2014 samen met Michael Davidson twee groepen van 40 sportartsen hierover les te geven. 

Voor L&D Amsterdam ben ik voor de tweede keer naar de European Champions Cup meegeweest als fysiotherapeut. Het is een geweldige ervaring voor mij geweest mede dankzij de unieke prestatie van dit jaar door in Rimini Europees Kampioen te worden dat in de historie van de club nog nooit is voorgekomen. Helaas moest ik ook het veld in voor een zware blessure van pitcher Kevin Heijstek. Ik laat U mee genieten van de laatste drie pitches van Tom de Blok in een zinderend slot van de 10 innings in deze 4 uur durende finale

Ik hoop u met mijn kennis, enthousiasme en passie voor het vak te kunnen helpen met uw klacht(en) aan het houding- en bewegingsapparaat.

BIG: 79920846204

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.